Unelmien hirsitalo, hirsikoti, hirsihuvila tai hirsimökki, joiden toimituksiin sisältyvät tavarat valitaan toiveittesi mukaisesti. Perustoimitus on koottu tutuista ja turvallisista materiaaleista, mutta halutessasi voidaan toimitukseen sisällyttää sellaisia materiaalilaatuja, jotka paremmin vastaavat yksilöllisiä tarpeitasi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi vakiosta poikkeavat ovi- ja ikkunamallit tai erilaiset sisustuksen pintamateriaalit. Valmiit hirsitalomallit sekä hirsitalomallisto voivat siten toimia ennen kaikkea suuntaviivoina omaa hirsitaloa sunnitellessa.

Suunnittelu

Suunnittelu lähtee keskustelusta asiakkaan kanssa. Henkilökunnallamme on tietämys eri mahdollisuuksista ja vahva kokemus hirsitaloideanne käytännön toteutuksesta. Autamme mielellämme hirsikotinne suunnittelun kaikissa vaiheissa.

Hirsitalot suunnitellaan ohjelmilla, jotka mahdollistavat joustavan suunnittelun ja talon valmistuksen toivomustesi pohjalta. Suunnittelusta saatavat tiedot lähetetään sähköisessä muodossa tuotantoon, jossa automaattikoneet valmistavat hirsitalon rungot tarkasti toivomustesi mukaiseksi.

Teemme yhteistyötä rakennusarkkitehti Petra Steniuksen kanssa. Jos sinulla on idea tulevasta rakennuksesta ja tahdot viedä suunnitelmia pidemmälle ammattilaisen kanssa, suosittelemme lämpimästi olemaan yhteydessä Petraan. Lisätiedot sivulta: ARK Stenius

suunnittelu lähikuva hirsirakennuksen pohjapiirrustuksesta

Tuotanto

Nykypäivän hirsitalotehtaassa ei hirsitaloja tehdä varastoon, vaan suoraan asiakkaalle toimitettavaksi ja lähes aina asiakkaan yksilöllisten toiveiden mukaisesti. Hirsitalon rakentamisen keskiössä on asiakaslähtöisyys ja nopeat toimitukset. Tämän takia tuotantokoneiston on oltava tehokas ja joustava.

Olemme kehittäneet uuden toimintakonseptin, jonka perusteella haemme yhdessä asiakkaan kanssa parhaan hänelle sopivan rakenneratkaisun ja toteutustavan, olipa kysymyksessä hirsikoti tai vapaa-ajan hirsiasunto. Toimitamme hirsitalot hyödyntäen laajaa yhteistyöverkostoamme. Huolehdimme talojen suunnittelun, logistiikan ja yhteistyön asiakkaan kanssa. Tehdas toimittaa hirsitalon sovittuna ajankohtana.

Haluttu lopputulos syntyy onnistuneista yksityiskohdista. Tarkka suunnittelu vähentää ongelmia työmaalla ja mahdollistaa tehokkaan esivalmistuksen, joka taas lyhentää asennusaikaa.

hirsitalo tuotantolinja

Logistiikka

Unelmien hirsitalon rakennusprojektissa on tärkeää, että toimitus on sovittuna aikana työmaalla, olipa työmaa kotimaassa tai maapallon toisella puolella. Hirsiset käyttää kuljetuksessa luotettavia sopimuskumppaneita, jotka kuljettavat hirsitalopaketit sovittuna aikana työmaalle.

Hirsitalopakettiin sisältyvät osat pakataan paketteihin, jotka suojaavat puuosia. Näin tavarat saapuvat työmaalle ehjinä ja puhtaina.

Asennus

Hirsiset hirsitalon asentaminen vaatii hieman ammattitaitoa ja huolellisuutta. Se onnistuu henkilöltä, jolla on perustiedot talonrakennustöistä. Hirsitalotoimituksen mukana toimitetaan asennusohjeet ja kaikista rakenteista on hyvät rakennekuvat. Toimitus sisältää paljon valmiita puuosia, joiden asentaminen tapahtuu nopeasti ja vaivattomasti.

Tarvittaessa autamme ammattitaitoisen asennusryhmän löytämisessä tai toimitamme työmaalle hirsirakentamiseen perehtyneen asennustyön valvojan, joka neuvoo miten unelmiesi hirsitalo rakennetaan.

Hirsitalon rakentaminen