Hirsi on rakentajalle kaunis ja ekologinen vaihtoehto. Hirsitalon sisäilma on laadultaan erinomaista ehkäisten allergioita. Hirsi hehkuu kodikasta ilmapiiriä.

 

Hirsitalon massiiviinen seinärakenne tasapainottaa lämmön ja ilmankosteuden vaihteluita. Hirsiset käyttää hirsitaloissaan parasta suomalaista puuta, joka kestää sukupolvelta toiselle.

Hirsi on lämmin ja aito luonnonmateriaali. Vain hirsi on aidosti 100% uusiutuva ja kierrätettävä materiaali. Hirren hiilijalanjälki on pienin ja se sitoo hiilidioksidia kaksinkertaisen määrän painoonsa nähden. Puun käyttö ehkäisee kasvihuoneilmiön etenemistä. Siksi hirsi on arvovalinta jota myös jälkipolvet tulevat arvostamaan.

 

Millaisen hirsitalon sinä haluat?

Hirsiset tarjoaa laajan valikoiman erilaisia hirsikokoja ja -tyyppejä. Meiltä löytyy sopiva hirsi kaikkiin käyttötarkoituksiin.

Hirsiset toimittaa hirsitalot haluamallasi hirsityypillä ja vahvuudella riippuen siitä, millaiset ovat vaatimuksesi.

Logs
Laatu

Laatu

Hirsiset -talotoimitus valmistetaan korkealuokkaisista raaka-aineista ja kaikkien materiaalien laatu ylittää Hirsitaloteollisuus ry:n ohjekortin asettamat laatuvaatimukset. Meillä on käytössä ISO 9001:2000 standardiin perustuva laadunhallintajärjestelmä, jonka tarkoituksena on, että Sinä asiakkaana saat juuri sellaisen talotoimituksen kuin olet tilannutkin.

Materiaalit

Hirsiset käyttää näkyvänä puumateriaalina pohjoisen parasta mäntyä ja asiakkaan niin halutessa, myös kuusta. Näiden materiaalien ominaisuudet ja kaunis ulkonäkö tunnetaan ympäri maailman. Puutavara ostetaan pohjoisessa sijaitsevilta puunjalostajilta, joiden erikoisalana ovat asiakkaan laatuvaatimusten mukaisesti valmistetut puutavaralaadut. Näin asiakkaamme saavat aina laadullisesti parhaan materiaalin.

Hirsirakentamisen arkkitehtuuria

Nurkat

Hirsitalon nurkat voidaan tehdä usealla eri tavalla. Erilaisilla nurkkatyypeillä voidaan talon ilmettä helposti muuttaa. Perinteisesti tehdastekoisessa hirsitalossa on ollut ulkonevat nurkat. Nykyaikainen tekniikka mahdollistaa myös ns. nurkattomien ratkaisujen käyttämisen. Nurkaton rakenne antaa talolle modernin ilmeen ja mahdollistaa hirsitalon rakentamisen myös kaupunkiympäristöön.

Hirsiset on panostanut nurkissaan tuotekehitykseen ja nurkat ovat tiiviitä ja kauniita katsella.

 

Tuotannossa on neljä erilaista nurkkatyyppiä

hirsirakennuksen ristinurkka

Ristinurkka on eniten käytetty nurkkatyyppi koneellisessa hirrentuotannossa.

hirsirakennuksen lohenpyrstönurkka

Lohenpyrstönurkka jäljittelee perinteistä käsinsalvuutapaa.

hirsirakennuksen kotelonurkka

Kotelonurkka eroaa tutusta perinteisestä ristinurkasta siten, että hirsien päät ovat vain muutaman sentin mittaiset ja ne koteloidaan.

hirsirakennuksen tasanurkka

Citynurkkaisessa talossa hirret voivat olla samassa tasossa kaikilla seinillä.