Hirsi on hirsitalon rakentajalle kaunis ja ekologinen vaihtoehto. Hirsitalon sisäilma on laadultaan erinomaista ehkäisten allergioita. Hirsi hehkuu kodikasta ilmapiiriä. Hirsitalo on energiatehokas ratkaisu.

 

Hirsitalon massiiviinen seinärakenne tasapainottaa lämmön ja ilmankosteuden vaihteluita. Hirsiset hirsitalomalliston hirsitaloissa käytetään parasta mahdollista luonnonmateriaalia, suomalaista puuta, joka kestää sukupolvelta toiselle. Hirsi on ekologinen hirsitalon materiaali ja arvovalinta.

Hirsi on lämmin ja aito luonnonmateriaali. Rakennusmateriaaleista ainoastaan puu on aidosti 100% uusiutuva ja kierrätettävä materiaali. Hirren hiilijalanjälki on pienin ja se sitoo hiilidioksidia kaksinkertaisen määrän painoonsa nähden. Hirsitalo on energiatehokas ratkaisu ja arvovalinta, jota myös jälkipolvet tulevat arvostamaan.

 

Millaisen hirsitalon sinä haluat?

Hirsiset hirsitalomalliston hirsitaloihin on tarjolla laaja valikoima erilaisia hirsikokoja ja -tyyppejä. Meiltä löytyy sopiva hirsi kaikkiin käyttötarkoituksiin. Nykyaikaiset korkeaprofiiliset maxihirret ovat painumattomia. Maxihirren erityisen keskilamellin ansiosta tavanomaisen hirsitalon kuivumisen yhteydessä tapahtuvaa hirsien kutistumista ja sitä myötä hirsien laskeutumista ei juurikaan tapahdu.

Hirsiset toimittaa hirsitalot haluamallasi hirsityypillä ja puulajilla riippuen siitä, millaiset ovat vaatimuksesi.

Esimerkkejä hirsivalikoimastamme

pyöröhirsi 190

PH 190

lamellihirsi 114x185

LH 114×185

lamellihirsi 134x260

LH 134×260

lamellihirsi 204x205

LH 204×205

lamellihirsi 204x260

LH 204×260

lamellihirsi 240x205

LH 240×205

lamellihirsi 270x260

LH 270×260

Maxihirsi 200x360 mänty pine

Maxihirsi 200×360 mänty

Maxihirsi 200x360 Kuusi Spruce

Maxihirsi 200×360 kuusi

Maxihirsi 300x360 Mänty

Maxihirsi 300×360 mänty

Laatu

Laatu

Hirsiset -hirsitalotoimitus valmistetaan korkealuokkaisista raaka-aineista ja kaikkien materiaalien laatu ylittää Hirsitaloteollisuus ry:n ohjekortin asettamat laatuvaatimukset. Meillä on käytössä ISO 9001:2015 standardiin perustuva laadunhallintajärjestelmä, jonka tarkoituksena on, että Sinä asiakkaana saat juuri sellaisen talotoimituksen kuin olet tilannutkin.

Maxihirsi

Maxihirsi

on uusi hirsitalon asennustyötä helpottava, tavallista hirttä huomattavasti korkeampi hirsivaihtoehto hirsitalon rakentajalle. Se on korkeudeltaan aina 360 mm, mutta sen paksuus on asiakkaan valittavissa.
Lue lisää »

Materiaalit

Hirsiset käyttää hirsitalon näkyvänä puumateriaalina pohjoisen parasta mäntyä ja asiakkaan niin halutessa, myös kuusta. Näiden materiaalien ominaisuudet ja kaunis ulkonäkö tunnetaan ympäri maailman. Puutavara ostetaan pohjoisessa sijaitsevilta puunjalostajilta, joiden erikoisalana ovat asiakkaan laatuvaatimusten mukaisesti valmistetut puutavaralaadut. Näin asiakkaamme saavat aina laadullisesti parhaan materiaalin.

Hirsirakentamisen arkkitehtuuria

Nurkat

Hirsitalon nurkat voidaan tehdä usealla eri tavalla. Erilaisilla nurkkatyypeillä voidaan talon ilmettä helposti muuttaa. Perinteisesti tehdastekoisessa hirsitalossa on ollut ulkonevat nurkat. Nykyaikainen tekniikka mahdollistaa myös ns. nurkattomien ratkaisujen käyttämisen. Nurkaton rakenne antaa talolle modernin ilmeen ja mahdollistaa hirsitalon rakentamisen myös kaupunkiympäristöön.

Hirsiset on panostanut nurkissaan tuotekehitykseen ja nurkat ovat tiiviitä ja kauniita katsella.

 

Tuotannossa on neljä erilaista nurkkatyyppiä

hirsirakennuksen ristinurkka

Ristinurkka on eniten käytetty nurkkatyyppi koneellisessa hirrentuotannossa.

hirsirakennuksen lohenpyrstönurkka

Lohenpyrstönurkka jäljittelee perinteistä käsinsalvuutapaa.

hirsirakennuksen kotelonurkka

Kotelonurkka eroaa tutusta perinteisestä ristinurkasta siten, että hirsien päät ovat vain muutaman sentin mittaiset ja ne koteloidaan.

citynurkka

Citynurkkaisessa talossa hirret voivat olla samassa tasossa kaikilla seinillä.